Blogi

MEDAIA-hankkeen lopputapahtuma Mediapoliksessa torstaina 12.10. 2017

Kaksivuotinen MEDAIA-hanke on 6Aika Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen pilotti, jossa tavoitteena oli kehittää media-alan avointa innovaatiotoimintaa pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Esittelemme lopputapahtumassa hankkeen kokeiluja teemanamme virtuaalitodellisuus, josta hankkeen edetessä tuli tärkeä sovelluskohde.

Tilaisuus on avoin kaikille teemasta kiinnostuneille kaupunkien, yritysten, koulutus- ja muiden organisaatioiden edustajille. Lopputapahtuma koostuu suomenkielisestä aamupäivän seminaariosuudesta ja iltapäivän kansainvälisestä workshopista. Ilmoittautuminen 29.9. mennessä.

Paikka: United Studios Mediapolis, Tohlopinranta 31, Tampere (http://mediapolis.fi/)
Ohjelma 12.10.2017 (pienet muutokset mahdollisia):

 • 8.45-9.00 Aamukahvit
 • 9.00-9.30 Lupa epäonnistua ja mitä muuta MEDAIAn kokeiluista opittiin? Yliopettaja Leena Mäkelä TAMK ja lehtori Mari Silver Metropolia 
 • 9.30-9.50 Yllättävän immersiivinen fanikokemus – mitä avoimella yhteistyöllä ja kokeiluilla voidaan saavuttaa? Kumppanuuspäällikkö Minna Tiihonen, Yleisradio, Mediapolis
 • 9.50-10.15 Pieniä ihmeitä viikossa – miksi opiskelijoiden viiden päivän sprintti tuotti uudenlaista arvoa yrityksille? Puheenjohtaja Kari Peltola VR Finland ry
 • Tauko
 • 10.30-11.00 Millaiset tarinat toimivat 360°-videokerronnassa?  Esimerkkejä MEDAIAn Story Jamista ja maailmalta. Lehtori Minna Kilpeläinen Metropolia
 • 11.00-11.15 360° tarinankertojan tarina. Miten avoin innovointi hyödyttää pientä yritystä?  Toimitusjohtaja Ilmari Huttu-Hiltunen Rakka Creative.
 • 11.15-11.45 Mitä jos teknologia auttaisi meitä käyttämään aikamme paremmin?  Maailmanlaajuinen Time Well Spent -liike rantautui myös Suomeen MEDAIAn kokeilussa. Lehtori Juhana Kokkonen Metropolia.
 • 11.45-12 Yhteenvetoa
 • 12-13 Omakustanteinen lounas
 • 13.00-16 Kansainvälinen workshop AR, VR ja mixed reality -teknologioiden hyödyntämisestä kaupunkisuunnittelussa. Workshopin fasilitaattorina toimii Jimmy Paquet-Cormier, Urban Innovation Researcher, AR/VR Consultant, Future Cities Catapult (UK, London). Kanadalainen Paquet-Cormier on toiminut myös Montrealissa Urban Innovation –toimintojen kehittäjänä.  Paikkoja workshoppiin on rajoitetusti, ja ilmoittautuminen siihen sitova. Workshopin tarkempi kuvaus ilmoittautumislinkin jälkeen.

Ilmoittautuminen lopputapahtumaan (aamupäivä ja iltapäivä)  https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/24849/lomake.html
29.9.2017 mennessä.  Lisätiedot Ella Kallio email ella.kallio@tamk.fi, puh.  040 660 1722.

Iltapäivän workshopin tarkempi kuvaus:

Immersive urbanity: Opportunity and dystopia – Exploring AR, VR and mixed reality in urban development

Facilitator: Jimmy Paquet-Cormier, Urban innovation researcher at Lancaster University and Future Cities Catapult, UK.
Time: 12 Oct 2017 13.00-16.00 pm United Studios Mediapolis.
Content: Immersive technologies such as augmented and virtual reality are increasingly used in urban planning, urban design and city management as tools to visualise, experiment, design and manage cities. These new technologies, that still are an early stage, will have a deep impact on how people experience cities, and this impact is not always positive. The risk of moving towards a virtual nightmare where individual privacy is lost and where hacker can take control over the city is real. Moving away from tech-centred city rhetoric and aiming to develop the field of new media city and immersive urbanity, this workshop propose a reflection on the interplay between virtuality and urbanity. For this purpose, the workshop is divided in three parts. In the first part, different types of digital and immersive AR/VR applications for cities are presented and tested. In the second part, participants will reflect about applications they would like to see in the near future. The third part will be a discussion about the potential futures emerging from an ubiquitous augmented, virtual and mixed reality world.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *