Blogi

MEDAIA-hankkeen lopputapahtuma 12.10. 2017

MEDAIA-hankkeen lopputapahtuma  järjestettiin 12.10. 2017. Tapahtuman ohjelman ja esitykset löydät tältä sivulta.

MEDAIA-hankkeeen loppujulkaisuun pääset tutustumaan TAMKin julkaisusarjassa.

Paikka: United Studios Mediapolis, Tohlopinranta 31, Tampere (http://mediapolis.fi/)
Ohjelma 12.10.2017 (pienet muutokset mahdollisia):

 • 8.45-9.00 Aamukahvit
 • 9.00-9.30 Lupa epäonnistua ja mitä muuta MEDAIAn kokeiluista opittiin? Yliopettaja Leena Mäkelä TAMK ja lehtori Mari Silver Metropolia. Lataa esitys.
 • 9.30-9.50 Yllättävän immersiivinen fanikokemus – mitä avoimella yhteistyöllä ja kokeiluilla voidaan saavuttaa? Kumppanuuspäällikkö Minna Tiihonen, Yleisradio, Mediapolis. Lataa esitys.
 • 9.50-10.15 Pieniä ihmeitä viikossa – miksi opiskelijoiden viiden päivän sprintti tuotti uudenlaista arvoa yrityksille? Puheenjohtaja Kari Peltola VR Finland ry. Lataa esitys. Katso sprinttiviikolla kuvattu video Youtubessa.
 • Tauko
 • 10.30-11.00 Millaiset tarinat toimivat 360°-videokerronnassa?  Esimerkkejä MEDAIAn Story Jamista ja maailmalta. Lehtori Minna Kilpeläinen Metropolia. Linkki Esitykseen (Prezi)
 • 11.00-11.15 360° tarinankertojan tarina. Miten avoin innovointi hyödyttää pientä yritystä?  Toimitusjohtaja Ilmari Huttu-Hiltunen Rakka Creative.
 • 11.15-11.45 Mitä jos teknologia auttaisi meitä käyttämään aikamme paremmin?  Maailmanlaajuinen Time Well Spent -liike rantautui myös Suomeen MEDAIAn kokeilussa. Lehtori Juhana Kokkonen Metropolia. Lataa esitys.
 • 11.45-12 Yhteenvetoa
 • 12-13 Omakustanteinen lounas
 • 13.00-16 Kansainvälinen workshop AR, VR ja mixed reality -teknologioiden hyödyntämisestä kaupunkisuunnittelussa. Workshopin fasilitaattorina toimii Jimmy Paquet-Cormier, Urban Innovation Researcher, AR/VR Consultant, Future Cities Catapult (UK, London). Kanadalainen Paquet-Cormier on toiminut myös Montrealissa Urban Innovation –toimintojen kehittäjänä.  Workshopin tarkempi kuvaus ilmoittautumislinkin jälkeen.

Ilmoittautuminen lopputapahtumaan (aamupäivä ja iltapäivä)  https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/24849/lomake.html.  Lisätiedot Ella Kallio email ella.kallio@tamk.fi, puh.  040 660 1722.

Iltapäivän workshopin tarkempi kuvaus:

Immersive urbanity: Opportunity and dystopia – Exploring AR, VR and mixed reality in urban development

Facilitator: Jimmy Paquet-Cormier, Urban innovation researcher at Lancaster University and Future Cities Catapult, UK.
Time: 12 Oct 2017 13.00-16.00 pm United Studios Mediapolis.
Content: Immersive technologies such as augmented and virtual reality are increasingly used in urban planning, urban design and city management as tools to visualise, experiment, design and manage cities. These new technologies, that still are an early stage, will have a deep impact on how people experience cities, and this impact is not always positive. The risk of moving towards a virtual nightmare where individual privacy is lost and where hacker can take control over the city is real. Moving away from tech-centred city rhetoric and aiming to develop the field of new media city and immersive urbanity, this workshop propose a reflection on the interplay between virtuality and urbanity. For this purpose, the workshop is divided in three parts. In the first part, different types of digital and immersive AR/VR applications for cities are presented and tested. In the second part, participants will reflect about applications they would like to see in the near future. The third part will be a discussion about the potential futures emerging from an ubiquitous augmented, virtual and mixed reality world.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *