Blogi

Metropolian Häkki maaliskuun lopulla

20170322_110222

Metropolia ja MEDAIA järjestävät perjantaina 31.3.2017 aamupäivällä Arabian Hackathon, Häkki, -tapahtuman Tavi-talon Flyygeliaulassa Helsingissä. Tapahtuma on osa MEDAIAn kokeilujen sarjaa, missä tavoitellaan eri toimijoiden törmäyttämistä ruohonjuuritasolla paikallisesti. Maaliskuun lopun Häkin keskiössä on Arabianrannan alueen monimuotoisuuden ja yhteisöllisyyden tukeminen törmäyttämällä alueella toimivia eri alojen toimijoita. Mukana on eri alojen opiskelijoita, organisaatioita ja eri-ikäisiä ihmisiä.

Häkkiä on käytetty konseptina monialaisessa ryhmätyöskentelyssä, koska sen puitteissa eri taustoista tulevat toimijat voivat kokoontua yhteen ennalta määrätyksi ajaksi ja pohtia ratkaisuja käsillä oleviin ongelmiin. Osallistujat jaetaan pienryhmiin, missä toimitaan tunnin ajan pohtien ratkaisumalleja arjen haasteisiin. Tulevan Arabian Häkin haasteena on ideoiden vapaa liikkuminen ja jakaminen eri toimijoiden välillä.

MEDAIAn kannalta on mielenkiintoista seurata, miten eri taustoista tulevat toimijat ryhmäytyvät ja toimivat ryhmässä vai toimivatko ollenkaan. Lisäksi mielenkiintoista on seurata, syntyykö Häkin aikana ruohonjuuritason innovaatiokonsepteja, kuten uusia toiminta- ja ongelmaratkaisumalleja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *