Blogi

Arabian alueen kehittämiskurssi

20161230_104227

MEDAIA-hanke on kiinnostunut törmäyttämään paikallisia toimijoita ja kehittämään kaupunkia ruohonjuuritasolta käsin. Keväällä on hyvä aika törmäyttää eri alojen opiskelijoita ja luoda puitteet Arabian alueen elävöittämiselle. Tähän tavoitteeseen liittyen Metropolia ja Diak tekevät yhteistyötä paikallisalueen elävöittämisen kurssilla. Diak järjestää toukokuussa Luova Arabia -kurssin Diakin, Arcadan ja Metropolian opiskelijoille.

Kurssilla opiskelijat voivat kokeilla uudenlaisia työpajoja ja verkostoitua pääkaupunkiseudun opiskelijoiden kanssa samalla kehittäen Arabian alueen kulttuuria ja tapahtumia yhteistyön ja törmäyttämisen pohjalta. Diakin kurssi kestää kuukauden ja sen aikana kehitetään ja toteutetaan uudenlaisia yhteistyötoiminta-tiloja ja kohtaamispaikkoja Arabian alueen asukkaille ja organisaatioille. Opiskelijat pääset suunnittelemaan aitoja, arkea parantavia törmäyttämis- ja elävöittämisratkaisuja, jotka lisäävät alueen yhteisöllisyyttä sekä tuottavat ihmisille elämyksiä. Opiskelijat saavat kurssin aikana myös mahdollisuuden kehittää ajattelumallejaan ja työstää niitä, jotta heidän ideoista voidaan luoda konkreettisia ruohonjuuritason toimintamalleja Arabian alueen elävöittämiseksi.

MEDAIAn kannalta tärkeää on seurata miten eri aloilta ja eri korkeakouluista tulevat opiskelijat törmäytyvät ja syntyykö opiskelijoiden välillä avointa sekä monialaista tiedonjakamista ja ideoiden työstämistä. Tämä liittyy MEDAIAn tavoitteeseen lisätä avoimeen toimintaan perustuvaa toimijoiden välistä yhteistyötä ruohonjuuritasolla ja miten avoimia törmäyttämismalleja voidaan soveltaa innovaatioien kehittämisprosesseissa. Lisäksi meitä MEDAIAssa mahdolliset esteet törmäyttämisprosesseissa, lähtien siitä kenelle tietoa jaetaan ja kenelle ei sekä ketä toimijoita otetaan mukaan ideoiden kehittämisprosesseihin ja ketä ei. Meitä myös kiinnostaa kuinka paikallisen alueen kehittämistä voidaan toteuttaa ruohonjuuritason törmäyttämistapahtumissa. MEDAIAn osalta odotamme innolle tulevaa kurssia ja sen antia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *