Blogi

Törmäyttämistä Helsingissä – MEDAIAn ja Ylen Reverse Pitch toukokuussa

20170207_113858

Uusia innovaatioita voi syntyä usein eri tavoin. Korkeakouluissa ja tutkimuslaitoksissa toteutettava tutkimus ja tuotekehittely ovat yksi perinteisemmistä tavoista tutkia ja kehitellä innovaatioita monialaisesti. Osana innovaatiokenttää on tärkeää törmäyttää isoja ja vakiintuneita toimijoita, joilla on resursseja viedä idea-konsepteja kehitystyön janalla eteenpäin, nuorien ja uudella tavalla ajattelevien ei-niin vakiintuneiden innovaatiotoimijoiden kanssa. Media-alan innovaatiokentällä onkin tärkeää mahdollistaa eri aloilta tulevien ja eri ikäisten toimijoiden törmäytyminen ja tätä kautta ruokkia innovaatiotutkimusta ja innovaatio-ideoiden kehittämistä preto- ja prototyyppauksen asteelle. Osana MEDAIA-hanketta, Metropolia ja Yle järjestävät Reverse Pitch -kokeilun toukokuussa Helsingissä Yle:n Isossa Pajassa.

Reverse Pitch toteutetaan kahtena päivänä, jotta opiskelijoilla olisi aikaa ideoida uuden vaalikoneen protoyyppia. Kokeilu keskittyy Ylen vaalikoneen kehittämiseen ja etenkin vastaamaan 18-25 -vuotiaiden tarpeita. Yle, eli kokeilun tilaaja, pitchaa Metropolian opiskelijoille kehittämishaasteen ja opiskelijoille annetaan mahdollisuus kehittää ideaansa viikonlopun yli. Maanantaina opiskelijaryhmät pitchaavat ehdotuksensa vuorostaan Ylelle. Ylellä ammattilaisraati valitsee sopivimman voittajapitchauksen jatkokehitykseen, mikä jatkuu kesän yli. Reverse Pitch -kokeilun jälkeen voittajatiimi pääsee osallistumaan varsinaiseen vaalikoneen kehitystyöhön yhdessä Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Medialabin kanssa.

Kokeilun tarkoituksen on tarjota Metropolian useiden eri alojen opiskelijoille mahdollisuus kehittää Ylen vaalikonetta uuteen suuntaan mm. pohtimalla mitä kysymyksiä koneessa voisi kysyä, voisiko vaalikone olla peli ja miten uutta vaalikonetta voisi markkinoida. Lisäksi MEDAIAn kannalta on mielenkiintoista seurata opiskelijaryhmien keskinäistä ja pitchaajan kanssa käytyä dialogia ja sitä, miten törmäytymisprosessit toimivat, vai toimivatko ne.

MEDAIAlle kevään Rever Pitchissä on mielenkiintoista juuri kokeilun monialaisuus ja kehittämishaasteen tilaajan, Ylen, kanssa toteutettava yhteistyö. Koska emme MEDAIAssa vielä tiedä mitä ideoita monialaisilla opiskelijaryhmillä on, Reverse Pitch -kokeilusta tulee mielenkiintoinen juuri sen tulosten ennustamattomuuden takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *