Blogi

Hankkeen viimeinen vuosi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten olemme tulleet tähän ja mitä olemme MEDAIA-hankkeen aikana saavuttaneet? Näitä kysymyksiä on hyvä pohtia nyt, kun meneillään on hankkeen viimeinen vuosi. Tämän vuoden aikana on tärkeää reflektoida mitä on tultu tehtyä ja miten voimme vielä saavuttaa viimeiset tavoitteemme. MEDAIAn pari tärkeintä tavoitetta on toimijoiden törmäyttäminen ja ketteryys innovaatiotoiminnassa, eli prosessi missä ideoinnista voidaan siirtyä jouhevammin preto- ja prototyyppaukseen. Laajassa innovaatiokentässä MEDAIA voi toimia seinänvärittäjänä. Meidän törmäyttäessä ja luomassa ideointimahdollisuuksia innovaatiokentästä tulee harmaan ja loputtoman seinän sijaan värikäs ja monen erilaisen kuvan sävyttämä elävä sekä muuntautuva kokonaisuus. Varmaa on se, ettei harmaasta massasta voi syntyä innovaatiotoimintaa. Väriläiskät, eli erilaiset innovaatio-aihiot, ideat sekä preto- ja prototyyppauksen mahdollisuudet ovat tarpeen.

Tämä on mahdollista, jos oikeat ja keskenään toimeentulevat toimijat löytävät toisensa. Huomasimme viime joulukuun Metropolian 3D Datajameissa, kuinka tärkeää on saada eri alojen toimijoita paikalle keskustelemaan innovaatioitoiminnasta, siihen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista. Jamien aikana keskustelu oli avointa ja ideoita työstettiin. Tämän viimeisen MEDAIA vuoden aikana olisi meidänkin hyvä jatkaa esitettyjen ideoiden työstämistä ja pitää huoli että eri toimijat, kuten opiskelijat, yritykset ja paikallistason organisaatiot pysyvät yhteydessä ja kehittävät ideoitaan aina preto- ja prototyyppauksen tasolle. Kuten viime vuonna moneen kertaan mainitsimme, MEDAIA voi toimia törmäyttäjänä ja linkkinä pitkässä innovaatiotoiminnan ketjussa.

Meillä on vielä aikaa pohtia mitä voimme hankkeen puitteissa tehdä. Sitten on siirryttävä jatkohakemuksen kirjoittamisen pariin. Innovaatiotoiminnan kehittäminen ja eri toimijoiden törmäyttäminen ei saa loppua meidän osalta tähän hankkeeseen. On vielä niin paljon tehtävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *