Blogi

Walk Aimlessly 2016, HD-video 2min29sec

WalkAimlessly

Huhtikuussa 2016 Amsterdamin Java-eilandilla järjestetyn LoseYourWay: Towards a Citizen-driven city -työpajan pohjalta syntyi videoteos, jossa työpajan tematiikkaa ja kokemuksia käsitellään taiteellisesta näkökulmasta.

Videon teki Kristoffer Ala-Ketola, joka on 24-vuotias kuvataideopiskelija Oulusta. Hän viimeistelee kandidaatin tutkintoaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Tila-aikataiteiden osastolla ja oli MEDAIAn kanssa tehtävän projektin aikaan suorittamassa opiskelijavaihtoaan Gerrit Rietveld Academiessa Amsterdamissa. Ala-Ketola työskentelee pääosin liikkuvan kuvan ja valokuvan installaatioiden parissa.


Walk Aimlessly from Kristoffer Ala-Ketola on Vimeo

”Osallistuin työpajaan, joka käsitteli kansalaislähtöistä kaupunkisuunnittelua ja psykomaantieteellistä lähestymistapaa. Yksi osa työpajaa oli kävellä ympäröivällä alueella OurWay -mobiilisovelluksen kanssa. Sovellus antoi minulle tehtäviä, joiden avulla liikkua ympäristössä, mutta jotka kuitenkin sallivat minun havainnoida aluetta vapaasti ja kävellä ympäriinsä päämäärättömästi.

Tekemäni video heijastelee työpajan ydinkysymystä; miten voimme hyötyä psykomaantieteestä eri tavoin, esimerkiksi taiteellisessa mielessä? Psykomaantiede on tapa havainnoida urbaaneja maisemia kävelemällä, harhailemalla ja eksymällä.

Yhdistelen videossani työpajan aikana saamiani ideoita sellaisiin menetelmiin, joita käytän itsekin taiteessani. Käytän kameraa työkaluna materiaalin keräämiseen kuljeskellessani ympäriinsä. Jälkeenpäin muokkaan keräämäni materiaalin teokseksi, jossa henkilökohtaiset kokemukseni sulautuvat taiteen tekemiseen.”

Kristoffer Ala-Ketola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *